plank 2054729 1280 2

Power Plate fungerar genom att ge dig ett högtempopass med vibrationer i flera riktningar för att dra ihop och slappna av dina muskler. Vibrationerna får din kropp att arbeta hårdare för att bibehålla stabiliteten, vilket gör att även stillastående på maskinen blir ett träningspass.

Tekniken designades ursprungligen för att hjälpa ryska kosmonauter att förbereda sina kroppar för de negativa effekterna av viktlöshet i rymden, så det är inte konstigt att resultaten inte är av denna värld!

Naturligtvis finns det mycket mer du kan göra på Power Plate än att bara stå still. Du kan sitta på huk, stretcha, göra utfall, planka och till och med utföra yogaställningar när du vibrerar dig till träningen.

Perfekt för stretch

Power plates, vibrationsplattor finns ofta att hitta på många gym.

Det här träningspasset genomförs bäst efter ett löpband eller annat benfokuserat träningspass. Håll varje stretch i mellan 20 och 30 sekunder och se till att upprepa övningarna på båda benen:

 • Stående hamstringstretch
 • Stående glute och höftsträckning
 • Stående vadsträck
 • Liggande på golvet med vaderna vilade på maskinen

Ökad muskelstyrka

Normen är att dina muskler drar ihop sig en eller två gånger i sekunden men vibrationerna på en Power Plate resulterar i en massiva 30 till 50 sammandragningar per sekund. Vissa människor hävdar att 10 minuter på den här maskinen kan ge samma resultat som ett 60-minuters konventionellt träningspass eftersom det tränar många muskelgrupper samtidigt.

Förbättrad muskelmassa-bygge

Att använda Power Plate för att utföra övningar som press-ups eller en planka kommer att innebära att dina armar, bröst och bål måste arbeta hårdare för att hålla sig i position. Med tiden kan detta bidra till att förbättra kärnans styrka och stabilitet.

Ökad benmassa och mineraldensitet

Studier har visat att Power Plate-maskinen kan förbättra bentätheten utan att belasta kroppen, vilket kan hjälpa kroppen att försvara sig mot osteoporos. Och eftersom maskinen är snäll mot dina leder är den lämplig för alla åldrar och förmågor.

Ökad flexibilitet och rörlighet

Att använda Power Plate för att utföra dina stretchningar har visat sig vara effektivare än att enbart stretcha före eller efter ditt träningspass.

Förbättrad balans

Vibrationerna tvingar din kropp att arbeta hårdare för att bibehålla balans och stabilitet, därför med tiden musklerna i din rygg, mage och bäcken kommer att bli starkare, vilket ger dig en mer stabil kärna.

Omedelbar förbättring av blod och cirkulation

Vet du att du också kan använda Power Plate för att få massage? Forskning har visat att dessa avslappnande massage avsevärt kan öka cirkulationen i dina armar och ben, vilket hjälper dig att återhämta dig snabbare och ta bort slaggprodukter, såsom mjölksyra, från dina muskler.

Få bort celluliter

Enligt en studie minskade sex månaders Power Plate-träning celluliter på rumpa och lår med hela 32,3%.

Här är ett snabbt Power Plate-träning som du kan testa nästa gång du är på gymmet. Om det är första gången du kliver upp till plattan, prova varje övning i högst 30 sekunder.

 • Stå upprätt med lätt böjda knän och aktivera dina magmuskler
 • Squat: stå med fötterna axelbrett isär, släpp ner i en knäböj och håll
 • Planka: placera fötterna axelbrett isär och vila båda armbågarna på tallrik
 • Utfall: gå en fot framåt på tallriken och upprepa sedan med andra benet
 • Push-up: inta en upppressningsposition med båda händerna på plattan
 • Massera vader: ligg på rygg och vila underbenen på maskinen
 • Massagearmar: knäböja bredvid maskinen och vila en arm på maskinen en i taget.

Om du vill ha ytterligare råd eller en demo innan du provar Power Plate, fråga bara en medlem i teamet som mer än gärna hjälper dig.

Träning med full kroppsvikt

Att slutföra alla fem övningarna = 1 varv. Utför varje övning under den tid som passar din förmåga.

 • Squat
 • Push-up
 • Step up
 • Främre planka
 • Sidoplanka

Nybörjare: 30 sekunder på 30 sekunders vila. Slutför 5 omgångar.
Mellan: 20 sekunder på 10 sekunders vila. Slutför 5 omgångar.
Avancerat: 30 sekunder vardera, rygg mot rygg. Slutför 7 omgångar.