walking 1868652 1280

Det är ofta grovt underskattat men en av de mest fördelaktiga träningsformerna är promenader. Det är fortfarande cardio, kräver noll utrustning och träning och kan göras nästan var som helst! Och att gå en promenad när du är trött kan vara en effektivare energiförstärkare än att ta en kopp kaffe.

Fördelarna med att gå är oändliga, men vi samlade fyra som vi anser är de viktigaste:

1. Det kan hjälpa dig att leva längre

Ny forskning har visat att promenader varje dag kan hjälpa dig att leva längre. Du behöver inte ägna dig åt långa promenader varje dag för att förbättra din hälsa, att få in fler steg under dagen har visat sig ha en positiv inverkan. Resultaten, som presenterades vid American Heart Association’s Epidemiology and Prevention fann att personer som tog fler steg varje dag hade en signifikant lägre risk att dö än de som var mindre aktiva.

2. Promenader ökar hjärnkraften

Vem älskar inte mer hjärnkraft? I en studie fann man att all träning – oavsett hur intensin det är eller vilken typ – kommer att förändra hjärnan på ett positivt sätt genom att främja tillväxten av nya hjärnceller och kemikalier som påverkar humör, minne och energinivåer.

En annan studie fann att när barn tillbringade 20 minuter med att gå på ett löpband, presterade de bättre på prov i skolan. Experter tror att dessa fördelar delvis kan bero på ökat blodflöde till hjärnan som uppstår vid träning.

3. Det kommer att förbättra ditt immunförsvar

Nu för tiden letar vi alla efter sätt att förbättra vårt immunförsvar, och promenader kan göra just det. Forskning visar att måttlig träning och promenader ökar vårt immunförsvar. Inte nog med det, om du blir sjuk har forskning visat att människor som går mer tillbringar mindre tid på sjukhuset.

4. Det ökar ditt humör och lindrar stress

Det som förbättrar din fysiska hälsa har vanligtvis en positiv inverkan på din mentala hälsa och detsamma gäller för promenader. Att gå ökar ditt humör och minskar stress. Anledningen? Endorfinerna som produceras när du rör på din kropp. Bara fem minuters promenad kan förbättra ditt humör och kan börja minska ångest.

Så varför inte prova…

  • Ta trappan istället för hiss
  • Om du kan, gå till gymmet istället för att köra bil
  • Parkera längre bort från din destination
  • Ta en snabb promenad under lunchrasten.