legs 2635038 1280

Att promenera är en skonsam träning med låg effekt som är enkel och lämplig för människor i alla åldrar och med de flesta förmågor.

Något så enkelt som en daglig rask promenad kan gynna dig på många olika sätt. Här är sju skäl att ta de extra stegen och göra promenader till en del av din hälsosamma livsstil.

Behåller en hälsosam vikt

En bra promenad kan hjälpa till att forma och stärka dina ben, ge bra definition till dina quads, vader, hamstrings och glutes. Om din hållning är god kan du också stärka dina magmuskler.

Minskar risken för hjärtsjukdom

Frekventa promenerare är kända för att ha färre strokes och hjärtinfarkter, har lägre blodtryck och har högre nivåer av hälsosamt HDL-kolesterol.

Ökar lyckan

Att bli aktiv frisätter må-bra endorfiner i blodomloppet, vilket minskar stress och ångest.

Ger dig energi

Promenader är en fantastisk naturlig energigivare! Det ökar cirkulationen och ökar syretillförseln till varje cell i din kropp, vilket hjälper dig att känna dig piggare.

Boostar ditt immunförsvar

Om du går regelbundet kan du minska risken för makuladegeneration, artrit och till och med cancer med 50 % jämfört med personer som inte tränar.

Minskar din risk för diabetes

Trettio minuters promenad om dagen gör dina muskler känsligare för insulin. Det gör att glukos gör sin plikt inuti dina celler istället för att samlas i din blodomlopp.

Minskar stress

Om du vill återuppleva lite stress är promenader ett bra alternativ! Studier har visat att promenader kan gynna ditt humör och kan till och med avvärja ångest och depression.